Bel (072) 5401095 >>

Vergoeding schoolkosten

 

We merken dat ouders niet altijd bekend zijn met de mogelijkheden voor financiële ondersteuning die de Gemeente Alkmaar biedt. Hieronder vindt u de vergoedingsmogelijkheden:
De gemeente Alkmaar kan in individuele gevallen extra kosten van schoolgaande kinderen vergoeden. Dit verloopt via Bijzondere Bijstand. U moet die bij de Gemeente aanvragen. Meer informatie hierover kunt u krijgen Diana Veenstra

Sport en Cultuur voor ieder kind

In Alkmaar kunnen alle kinderen meedoen met sport en cultuur. Er zijn verschillende regelingen voor kinderen van 4 t/m 17 jaar die de kosten voor een sport- of cultuurvereniging vergoeden. U komt in ieder geval in aanmerking voor een aanvraag als U gratis de Alkmaar Pas ontvangt.

Voor wie zijn deze regelingen?
Voor kinderen waarvan de ouders een inkomen hebben tot 110% van de geldende bijstandsnorm. De regelingen zijn voor Alkmaarse kinderen of kinderen die lid zijn van een Alkmaarse vereniging. Deze regelingen vergoeden contributie, sportkleding en eventueel bijbehorende attributen.

Hoe kunt u gebruik maken van deze regelingen?
Alleen een intermediair kan een aanvraag bij het Jeugdsport- en cultuurfonds doen. Op de Wegwijzer is dat Diana Veenstra.

 Meer informatie
Stichting Promotie Alkmaar
Tel: 072 - 511 22 54
info@alkmaarpas.nl
www.sportencultuurvooriederkind.nl
www.alkmaarpas.nl
www.jeugdsportfonds.nl
www.jeugdcultuurfonds.nl

 

Contact

De Wegwijzer
Stalpaertstraat 3
1813 CG Alkmaar
tel. 072-5401095
de.wegwijzer@saks.nl

De Waaier
tel. 06-10219285
de.wegwijzer@saks.nl 

Aanmelden >>