Bel (072) 5401095 >>

De oefentherapeute

Mijn naam is Maike Burger, Ik ben afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck op de Hogeschool van Amsterdam.
Ik werk namens de praktijk “Oefentherapie Heerhugowaard” op dinsdag op de Wegwijzer/ de Waaier.

De specifieke hulpvraag die de kinderen hebben zijn problemen op gebied van o.a. grove– en fijne motoriek, oog-handcoördinatie, statisch – en dynamisch evenwicht, schrijfproblemen of problemen met de ruimtelijke oriëntatie.

Oefentherapie voor kinderen tot 18 jaar wordt vergoed door de zorgverzekeraar. De eerste 18 behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering zonder dat het eigen risico wordt aangesproken. De hoeveelheid behandelingen daarna hangt af van uw aanvullende verzekering. In de schoolvakantie bestaat de mogelijkheid om met uw kind naar de praktijk te komen.


De behandeling zal vaak in een spelvorm plaatsvinden om bepaalde activiteiten uit te lokken of te oefenen. Dit gebeurt op een gevarieerde en uitdagende manier, waarbij wordt ingespeeld op het niveau van uw kind. Het is belangrijk dat uw kind plezier beleeft aan de behandeling en dat het succeservaringen opdoet waardoor het zelfvertrouwen groeit.
De oefentherapeut gaat een behandelovereenkomst aan met de ouders. Dit document wordt toegevoegd aan het patiëntdossier. Ouders geven toestemming voor behandelen op school. Ouders mogen altijd de voorkeur uitspreken voor behandeling in de oefentherapiepraktijk i.p.v. op school.
Ik onderhoud contact met de leerkracht, intern begeleider en ouder(s)/verzorger(s) over de vorderingen van het kind en er wordt regelmatig geëvalueerd of de extra hulp nog noodzakelijk is. Voor verdere informatie verwijs ik u naar de website van de praktijk www.oefentherapiehhw.nl

Contact

De Wegwijzer
Stalpaertstraat 3
1813 CG Alkmaar
tel. 072-5401095
de.wegwijzer@saks.nl

De Waaier
tel. 06-10219285
de.wegwijzer@saks.nl 

Aanmelden >>