Bel (072) 5401095 >>

Groep 1/2A en groep 1/2B

 

Welkom bij de groepen 1/2A en 1/2B,

We hebben in deze groep kinderen in groep 1 en kinderen in groep 2. Gedurende het schooljaar stromen er nog nieuwe groep 1 leerlingen in. Het voordeel van deze combinatie is dat de kinderen van elkaar kunnen leren op sociaal- emotioneel en cognitief gebied. Ze kunnen elkaar ook goed helpen.

We werken met het woordenschatprogramma LOGO 3000. Elke dag leren de kinderen nieuwe woorden door middel van woordkaarten, liedjes en spelletjes op de computer. Aan het eind van groep 2 hebben de kinderen met dit woordenschatprogramma een voldoende woordenschat om mee verder te kunnen in de nog volgende groepen. Elke 5 a 6 weken hebben we een nieuw thema in de groep, waar de woorden van LOGO 3000 aan gekoppeld zijn.  

We hebben ook Ko nog in de klas. Hij is het vriendje van de kinderen en speelt graag mee met de kinderen. Hij hoort bij de methode Ik&Ko. De LOGO 3000 lessen worden zo nu en dan gecombineerd met deze lessen. Ko mag elk weekend bij een ander kind uit de klas logeren en daar beleeft hij allerlei leuke dingen.  

We werken ook met de nieuwe rekenmethode “Wereld in getallen”. Hierbij leren de kinderen spelenderwijs onder andere tellen, getallen te splitsen, meten van de omtrek en om naar schaduwen te kijken.

Juf Manon werkt op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag in groep 1/2A. Op dinsdag werkt juf Marja in de groep.

Juf Janneke werkt fulltime in groep 1/2B.

Beide groepen worden ondersteund door juf Aysegül.

 

 

Contact

De Wegwijzer
Stalpaertstraat 3
1813 CG Alkmaar
tel. 072-5401095
de.wegwijzer@saks.nl

De Waaier
tel. 06-10219285
de.wegwijzer@saks.nl 

Aanmelden >>