Bel (072) 5401095 >>

De Waaier

U bent hier van harte welkom op de website van Taalklas De Waaier, de nieuwkomersschool van Alkmaar.

Op De Waaier volgen de kinderen die kortgeleden uit het buitenland in Nederland kwamen en aangemeld worden bij een Alkmaarse basisschool, een jaar lang een intensief woordenschatprogramma. Zij kunnen daarna zonder veel problemen instromen in het regulier basisonderwijs.

Wij bieden structuur, zoeken verbinding met andere vakgebieden en stimuleren de kinderen samen te werken en zichzelf verantwoordelijk te maken voor hun eigen leerproces. De kinderen leren eerst samen en daarna zelf, het plannen van weektaken, persoonlijke doelen te stellen en volgen daarmee eigentijds Nederlands onderwijs.

Het woordenschatprogramma richt zich op het aanleren en vergroten van de Nederlandse passieve en aktieve woordenschat.

Wij zorgen ervoor dat uw kind zich op school eerst veilig en gezien voelt. Uw kind wil gewaardeerd worden en zich veilig voelen maar moet ook anderen erkenning en waardering geven voor hun diverse achtergrond.

Daarnaast brengen wij uw kind zo snel mogelijk op een goed technisch leesniveau, starten wij met begrijpend lezen en werkt uw kind op zijn eigen rekenniveau. Zo snel mogelijk zoeken wij de verbinding met de reguliere klassen en maken daarbij ook gebruik van computerprogramma's..

Op woensdag gaan de kinderen naar hun moederschool ofwel hun buurtschool zodat zij daar rustig kunnen wennen en zich kunnen voorbereiden op het onderwijs in hun leeftijdsgroep.

De Waaier en de moederschool werken nauw samen om voor de kinderen een zo optimaal mogelijk onderwijsprogramma te bieden, waarin ze goed begeleid en gevolgd worden.

De kinderen worden sociaal emotioneel, creatief, sportief en elk op eigen niveau cognitief goed opgevangen. De kinderen maken in een jaar tijd grote vorderingen en voelen zich snel geaccepteerd in een voor hun nieuwe cultuur.

Er zitten in onze groepen maximaal 15 kinderen per klas.

Juf Jolanda werkt samen met juf Maaike in de midden en bovenbouw, uf Khadija is onze tijdelijke onderwijsassistent in de ochtend.

Juf Meike werkt  in de onderbouw, juf Elly is onze onderwijsassistent in de ochtend.

In de linkerkolom kunt u informatie vinden.

Onder Huiswerk vindt u vele websites waarop u taallesinformatie kunt vinden voor uzelf en voor uw kind.

Lees elke week Nieuws van De Waaier. Wij willen u zo goed mogelijk op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes zodat u thuis met uw kind over school kunt praten, over wat is gebeurd en over wat komen gaat. Wij vinden het fijn als u een ochtend bij uw kind in de klas komt kijken om te zien hoe uw kind bij ons werkt en wat het allemaal moet leren. Daarvoor maken wij met u een afspraak tijdens de intake en rapportgesprekken.

 

Blog

Nieuws van De Waaier.

Lees meer >>


Contact

De Waaier
Stalpaertstraat 3
1813 CG Alkmaar
de.waaier@saks.nl 
Tel: 0610219285